Inovácie sú závislé aj od pomoci štátu - Gossányi, Vojtech
Väčšina inovácií na Slovensku pochádza od zahraničných investorov. Nedostatok finančných prostriedkov ako brzda slovenských inovácií. Nedostatočné prepojenie vedy, výskumu a praxe. Chýbajúca legislatíva a podpora štátu. Zvýšenie finančných prostriedkov na vývoj a výskum ako súčasť Lisabonskej steratégie. Príprava návrhu zákona o inováciách.