Pohľad do blízkej budúcnosti - Baláž, Vladimír
Dôchodková reforma - hlavná téma diskusií vo všetkých vyspelých krajinách. Starnutie obyvateľstva je faktom pre všetky európske štáty. Dôchodková reforma vo Francúzsku, Nemecku bude najťažšia. Veľká Británia a jej viaczdrojový systém dôchodkov. Slovenský systém sa bude v budúcnosti viac podobať na systém, ktorý v Británii funguje už viac ako sto rokov. Celková výkonnosť britského penzijného systému. Viaczdrojovosť núti Britov myslieť na zabezpečenie v starobe. Výška dôchodku závisí od toho, kde človek pracoval.