Chudobný Azerbajdžan verí v silu ropy
Šanca Azerbajdžanu prepracovať sa medzi najbohatšie štáty sveta. Zatiaľ nevyužité ložiská ropy a zemného plynu v Kaspickom mori. Ekonomická situácia v Azerbajdžane po rozpade Sovietskeho zväzu. Prílev zahraničných investorov. Rozvoj ropného sektoru a zvýšenie príjmov do štátneho rozpočtu.