Vplyv prílevu priamych zahraničných investícií na hospodársky rast v nových členských štátoch Európskej únie zo strednej a z východnej Európy - Ferenčíková, Soňa, 1960-
Skúmanie efektov PZI. Prílev priamych zahraničných investícií a hospodársky rast. Základ skúmania pre prílev PZI. Korelačná analýza. Lineárna regresia. Výsledky skúmania vzťahu prílevu PZI a hospodárskeho rastu v ôsmich nových členských štátoch EÚ.