K jadrovej energii sa vracia Východ aj Západ - Pálková, Dana
Výstavba nových jadrových reaktorov na Ukrajine s cieľom znížiť závislosť na dovoze energie zo zahraničia. Zmena postoja k jadrovej energii aj výrazne proekologických štátov. Výstavba reaktorov v Číne. Plánovaná výstavba nových jadrových elektrární vo Veľkej Británii.