Virtuálne evolučné hospodárstvo (simulácia podnikov a zamestnancov multiagentovým systémom) - Čimbora, Miroslav
Opis správania sa jednotlivých agentov vo vytvorenej počítačovej simulácii. Agent - človek: jeho architektúra a anatómia. Agent - podnik: jeho architektúra a anatómia. Interpretácia výsledkov simulácie. Problém evolučnej nestability. Zabezpečenie evolučnej stability. Interpretácia výsledkov simulácie po zabezpečení evolučnej stability.