Skvalitniť riadenie a vniesť ducha humanizmu do našich škôl - Bálešová, Gabriela
Poukázanie na niektoré úvahy o dnes existujúcej škole ako aj na aspekty a črty humánnej školy, ktoré doteraz neboli dostatočne zdôranené. Odpovede na niektoré otázky spojené s pojmom humánna škola. Do akej miery majú byť učebné procesy vôbec organizované, aby pôsobili vzdelávajúco. Ako pripravuje humánna škola žiakov na vstup do života.