Spoločné znaky vzdelávacích sústav krajín Európy a sveta - Trebunová, Lenka
Pohľad na spoločné znaky vzdelávacích systémov niektorých krajín Európy a sveta. Hlavné ciele a úlohy vzdelávania. Charakteristika základných stupňov školských systémov, obsah a rozsah vzdelávania v jednotlivých typoch škôl a podmienky postupu žiakov z jedného stupňa vzdelávacieho systému na ďalší. Niektoré národné evaluácie a hodnotenia.