Účtovanie nenávratného finančného príspevku podnikateľom zo štrukturálnych fondov EÚ - Szászová, Renáta
Na elimináciu rozdielov medzi regiónmi EÚ pomáha financovanie rozvojových programov členskými štátmi EÚ prostredníctvom štrukturálnych fondov a kohézneho fondu. Štyri štrukturálne fondy ako hlavné nástroje európskej regionálnej politiky. 1. Európsky fond regionálneho rozvoja, 2. Európsky sociálny fond, 3. Európsky poľnohospodársky a garančný fond, 4. Finančný nástroj pre usmernenie rybného hospodárstva. Všeobecné objasnenie prístupov účtovania skutočností, ktoré môžu vzniknúť v súvislosti s realizáciou projektu. Príklady.