Hlava XXII v odpadovej legislatíve - Brezovský, Jozef
Zákon o odpadoch č. 223/2001 Z.z. a zákon o obaloch č. 529/2002 Z.z. spoločne s vykonávacími predpismi a novelami vytvárajú komplikovaný prepletenec povinností, kde do Recyklačného fondu prispieva výrobca obalov a navyše povinná osoba musí splniť recyklačné limity. Slovenskí výrobcovia sú spoplatňovaní dvakrát. Príspevky sa premietajú do finálnych cien tovarov, ktoré zaplatí konečný spotrebiteľ. Silnejú tlaky na zrušenie Recyklačného fondu SR.