Možnosti zabezpečenia sa na devízových trhoch - Laznia, Marcel
Identifikácia základných techník riadenia menových rizík s využitím všeobecne dostupných finančných nástrojov a aktív. Riadenie menového rizika bez použitia finančných derivátov. Prirodzený hedging. Zaistenie prostredníctvom výberu vhodnej meny. Zaistenie prostredníctvom trhu. Riadenie menového rizika s použitím finančných derivátov. Forwardové kontrakty na menu. Porovnanie forwardového zabezpečenia kontraktu a nezaistenej pozície. Zaistenie na opčnom trhu. Ilustračné príklady.