Východiská a prístupy k spracovaniu odbornej terminológie v knižnično-informačnom systéme SEK - Mártonová, Renáta
Problematika tvorby, štandardizácie a aplikácie odbornej terminológie v oblasti ekonómie, ekonomiky a prierezových disciplín v Slovenskej ekonomickej knižnici EÚ v Bratislave. Potreba a význam selekčného jazyka. Podstata koncepcie tvorby špecializovaného selekčného jazyka. Vytvorenie a implementácia selekčného jazyka deskriptorového typu. Proces obsahového spracovania dokumentu, proces indexovania. Výber deskriptora, určenie jeho formálnej podoby. Štruktúra Slovníka ekonomických termínov. Preklad slovníka do anglického jazyka.