Slovenská mena od svojho vzniku po dnešok - Pilch, Ctibor, 1957-
História vzniku samostatnej slovenskej meny. Rozdelenie Československa, menová odluka. Vznik samostatnej slovenskej meny. Vznik NBS. Slovenská mena v prvom roku svojej existencie. Hlavné zdroje prílevu peňazí do ekonomiky. Menová politika NBS.