Personálny manažment obchodnej firmy - vymedzenie terminológie - Hasprová, Mária, 1970-
Personálny manažment ako jadro celého riadenia firmy a neoddeliteľná súčasť práce každého manažéra - v širšom slova zmysle. Personálny manažment ako náplň práce špecialistov - zamestnancov personálneho oddelenia - v užšom slova zmysle. Pesonálny manažment súčasnej doby vo svete zahrňuje tiež problematiku populačného vývoja, reprodukcie obyvateľstva, zdrojov získavania zamestnancov, otázky trhu práce, sociálno-ekonomického rozvoja spoločnosti ako celku a v rámci príslušného regiónu. Vznik nových pojmov - riadenie ľudských zdrojov, rozvoj ľudských zdrojov - ich opodstatnenosť.