Imidž územia - Vaňová, Anna
Tvorba imidžu územia je komplexný a zložitý proces, ktorý si vyžaduje pochopenie územia ako produktu, cieľových skupín a prostriedkov komunikácie medzi nimi. Definovanie pojmu imidž územia. Tvorba a prezentácia imidžu územia. Úlohou marketingu je zisťovať aký imidž má územie v očiach verejnosti, ktoré charakteristiky územia sú známe, ktoré nie sú a treba ich posilňovať, aby územie získalo požadovaný imidž. K tomu slúži marketingový výskum a analýza.