Jak dál s certifikaci? - Skála, Marcel
Nárast počtu certifikovaných organizácií. Certifikát podľa ISO 9001 (systém manažmentu kvality), podľa ISO 14001 (systém environmentálneho manažmentu), podľa OHSAS 18001 (systém manažmentu bezpečnosti a ochrany zdravia pri práci). Tri základné triedy organizácií podľa ich prístupu k implementácii štandardov: 1. reaktívna organizácia, 2. proaktívna organizácia, 3. organizácia svetovej triedy. Aké metódy riadenia aplikujú organizácie svetovej triedy. Certifikačná spoločnosť Bureau Veritas a auditorská metóda Risk based assessment (RBA).