Obchodná terminológia a informačné technológie obchodných činností - Mariaš, Miroslav
Prudký prienik informačných technológií do všetkých oblastí ľudskej činnosti. Aj do oblasti obchodu prenikajú výrazy, ktoré súvisia s matematizáciou a algoritmizáciou obchodných činností. Autor v príspevku uvádza a definuje niektoré z nich - model obchodných činností, obchodný proces, technologický proces v obchodných činnostiach, elementárna operácia, model tovaru, operátor transformácie. Použitím matematického opisu obchodných operácií možno získať vhodné podklady pre tvorbu algoritmov obchodného procesu. Vytvára sa tak vhodné prostredie na tvorbu softvéru obchodných činností.