Strategické partnerstvá ropných koncernov - Vozár, Martin
Najväčšie ropné firmy pôsobiace v strednej Európe: MOL, PKN Orlen a OMV. Maďarská skupina MOL a jej dominantné postavenie na maďarskom, slovenskom a chorvátskom trhu. Skupina PKN Orlen - fúzia poľskej materskej firmy PKN Orlen a podnikov Unipetrol (Česko) a ORLEN Deutschland. Perspektívy rozvoja ropných spoločností. SWOT analýza možnej fúzie skupiny MOL a PKN. Čistý zisk ropných spoločností v r. 2002-2004.