Škály - nástroje merania v marketingovom výskume - Klepochová, Dagmar, 1968-
Meranie psychologických faktorov v marketingovom výskume. Na meranie postojov a motivačných prejavov sa v marketingovom výskume využívajú škály: číselné, verbálne, grafické, unipolárne alebo bipolárne, odstupňované alebo kontinuálne. Ich definície. Najčastejšie používané techniky merania postojov, ktoré vyvinuli vedci zaoberajúci sa skúmaním správania sú: Likertova stupnica, Thurstonova diferenciálna škála, škála sémantického diferenciálu.