Terminologické osobitosti environmentálneho trhu - Strhan, Rastislav, 1968-
Veľká časť súčasných podnikateľských aktivít má priamu alebo nepriamu väzbu na tvorbu alebo ochranu životného prostredia. Pod vplyvom nových podmienok sa do odbornej terminológie dostávajú nové označenia, symboly, termíny. Problematika používania slova ekologický, resp. environmentálny vo vzťahu k životnému prostrediu. Norma STN EN ISO 14001. Environmentálne správanie, environmentálne vhodný výrobok. Pripravované normy ISO 1402X predpokladajú vznik troch typov environmentálneho označovania výrobkov - ecolabeling. Prispejú k zjednoteniu v terminologickej oblasti. Environmentálne orientovaný marketing.