Prečo sa Turecko a Európska únia navzájom potrebujú - Najšlová, Lucia
Verejná mienka na otázku vstupu Turecka do Európskej únie. Hlavné témy európskej diskusie o Turecku. Argumenty odporcov tureckého vstupu do EÚ. Procedurálne pravidlá a politická kultúra. Harmonizácia legislatívy a otázka demokracie. Európa založená na diverzite. Rozširovanie ako hlavný zahraničnopolitický nástroj únie. Turecké reformy na ceste do únie. Prečo Európa potrebuje Turecko a Turecko Európu.