Terminológia v potravinárskom marketingu - Karkalíková, Marta
V podmienkach tfhového mechanizmu sa aj v potravinárskych podnikoch, ak chcú prosperovať, musí uplatňovať marketingová stratégia, t.j. spôsob riadenia a usmerňovania hospodárskej činnosti podniku podľa požiadaviek trhu. Podnik musí zároveň aktívne ovplyvňovať trh za účelom splnenia podnikových cieľov. Orientácia podniku na výrobky (zlepšovanie úžitkových vlastností), na spotrebiteľa.(jeho ochrana, pravdivá informovanosť o kvalite a pod.). Výklad pojmov energetická, výživná, hygienická a senzorická hodnota, výživová a úžitková hodnota. Na základe dokonalého poznania vlastných výrobkov, porovnávania úžitkových hodnôt s požiadavkami spotrebiteľov, možno formulovať stratégiu podniku a rozsah budúceho trhu.