Teoretické prístupy k hodnoteniu výkonnosti portfólia podielových fondov - Kmeťko, Miroslav, 1969-
Spôsoby merania výkonnosti v súčasnom období. Klasický spôsob hodnotenia výkonnosti. Miery hodnotenia založené na priamke trhu cenných papierov (SML). Miery hodnotenia výkonnosti založené na priamke kapitálového trhu (CML). Nevýhody klasických mier hodnotenia výkonnosti. Alternatívne miery merania výkonnosti portfólia. Viacfaktorový APT. Grinblattov - Titmanov model bez benchmarku. Použitie metód hodnotenia výkonnosti v SR. Hodnotenie výkonnosti OPF v SR za rok 2004.