Dcérske spoločnosti ako dôsledok priamych zahraničných investícií - Sršňová, Jana
Rast a charakter priamych zahraničných investícií v slovenskej ekonomike. Vymedzenie dcérskych spoločností a kritériá na ich identifikáciu. Výhody a nevýhody dcérskej spoločnosti ako novej výstavby. Akvizície, ich klasifikácia. Výhody a nevýhody akvizície. Využitie roli dcérskych spoločností podľa Baretta-Ghoshal. Vymedzenie roli dcérskych spoločností podľa Gupta-Govindarajan.