Chudoba je aj morálny problém - Sotník, Alexander
Štatistické meranie chudoby v členských krajinách Európskej únie. Problém chudoby na Slovensku. Veľké regionálne rozdiely v miere chudoby. Chudoba a otázka vzdelania a zamestnanosti. Rómovia - najchudobnejšia spoločenská skupina v mnohých európskych krajinách. Rizikové skupiny obyvateľstva. Pomoc formou mikroúverov. Podiel obyvateľstva pod hranicou chudoby.