Úrokové riziko - identifikácia a metódy jeho riadenia - Sysáková, Viera
Identifikácia úrokového rizika. Podoby úrokového rizika. Dopady úrokového rizika. Výnosové riziko. Hľadisko trhovej hodnoty. Riadenie úrokového rizika. Metódy riadenia úrokového rizika. Riadenie úrokového rizika pomocou zmeny štruktúry bankovej súvahy. GAP (diferenčná) analýza v súčasnosti patrí k najčastejšie používaným metódam úrokového rizika v bankách.