Elektronické peniaze - Gonda, Vladimír
Podstata elektronických peňazí a ich fungovanie. E-peniaze ako forma bezhotovostných peňazí. Výhody a nevýhody elektronických peňazí. Niektoré otvorené otázky súvisiace so zavádzaním elektronických peňazí. V perspektíve elektronické peniaze môžu nadobudnúť globálny charakter. Rozvoj e-peňazí a globalizácia menového systému, postupný odklon od národných mien a formovanie menových únií.