Niektoré skutočnosti súvisiace s výdavkovou stranou štátneho rozpočtu SR - Holková, Vieroslava
Efektívnosť vynakladania výdavkov štátneho rozpočtu a rozpočtová disciplína ako základný predpokald vytvárania podmienok na zabránenie nerovnovážneho vývoja hospodárenia s verejnými prostriedkami. Analýza a minimalizácia situácií, ktoré tútu efektívnosť znižujú. Ide o rozpočtové opatrenia, obligatórne výdavky a štátne fondy. Rozpočtové opatrenia vymedzené zákonom o rozpočtových pravidlách. Počty a výška rozpočtových opatrení. Obligatórne výdavky verzus fakultatívne výdavky. Vplyv existencie štátnych fondov na prehľadnosť hospodárenia s rozpočtovými prostriedkami. Analýzy za roky 1993-2003.