Zákon o priestupkoch s komentárom - Csank, Peter
Zákon č. 372/1990 Zb. o priestupkoch v znení ďalších zákonov a zákona č. 656/2004 Z.z. Priestupkový zákon ukladá správnym orgánom, aby viedli občanov k dodržiavaniu zákonov, rešpektovali práva spoluobčanov a k plneniu tých povinností, ktorých nedodržanie sťažuje plnenie úloh štátnej správy a územnej samosprávy, ruší verejný poriadok a občianske spolužitie.