Výzvy pre ekonomiku a spoločnosť - Vlčko, Ján
Kľúčové priority z hľadiska stabilného a udržateľného rozvoja slovenskej ekonomiky. 1. Zlepšovanie konkurenčnej schopnosti ekonomiky, jej diverzifikácia, efektívna podpora vývozu a zahraničných investícií s vysokou pridanou hodnotou. 2. Zvyšovanie kvality ľudských zdrojov a hodnoty vedeckého výskumu, efektívna výučba a školský systém reagujúci na špecifické potreby ekonomiky. 3. Podpora podnikateľského ducha - podnikateľské myslenie (charakteristika). 4. Udržanie racionálnych verejných výdavkov a zodpovedného systému sociálnej starostlivosti.