Francúzsko sa snaží nájsť Európu - Rocard, Michel
Názor autora článku, ktorý je bývalý francúzsky premiér a líder Socialistickej strany, na Európsku úniu a jej ústavu. Európska únia ako záruka mieru a efektívny mechanizmus na prekonávanie dlhodobých prekážok rozvoja. Dôležité miesto Francúzska pri formovaní EÚ. Konzervatívna francúzska vláda. Zle zvládnutá forma globalizácie a jej dôsledky. Čo by znamenalo odmietnutie euroústavy.