Diagnostika rastu podniku s využitím metód multikriteriálneho hodnotenia - Neumannová, Anna
Využitie metód multikriteriálneho hodnotenia pri hodnotení diagnostiky rastu podniku. Metódy multikriteriálneho hodnotenia predstavujú kombináciu rôznych prístupov, hodnotení expertov, matematicko-štatistických a iných metód. Týmito metódami je možné vyhodnocovať tak podniky, ako aj výrobky, resp. činnosti. Stručná charakteristika týchto metód: Metóda váženého súčtu poradí, bodovacia metóda, metóda normovanej premennej, metóda vzdialenosti od fiktívneho/nulového variantu.