Stravovanie zamestnancov - Kováčová, Zdenka
Zamestnávateľ má podľa Zákonníka práce povinnosť zabezpečiť zamestnancom stravovanie na pracoviskách, alebo v ich blízkosti. Úprava stravovania zamestnancov v zákone č. 595/2003 Z.z. o dani z príjmov - príspevky na stravovanie. Úprava stravovania zamestnancov v zákone č. 222/2004 Z.z. o dani z pridanej hodnoty. Zamestnávateľ poskytuje závodné stravovanie zamestnancom odplatne alebo bezodplatne.