Harmonizovaný index spotrebiteľských cien - Kosseyová, Oľga
História zavedenia harmonizovaného indexu spotrebiteľských cien v členských krajinách Európskej únie. Vytvorenie spoločného jednotného systému založeného na rovnakých princípoch. Jednotné pokrytie indexov zabezpečené prostredníctvom kategórií klasifikácie COICOP/HICP. Rozdiely medzi HICP a CPI na Slovensku.