Sója namiesto tropických pralesov - Busch, Alexander
Úbytok tropických pralesov v Brazílii. Dôvod značného odlesňovania - prudký rozvoj poľnohospodárskej výroby. Brazília - dôležitý svetový exportér sóje, hovädzieho mäsa a ušľachtilého dreva. Nespokojnosť predstaviteľov Greenpeace s politikou vlády. Opatrenie skupiny štátov G7 na záchranu tropických pralesov.