Čínske spoločnosti stúpajú vo svetovom rebríčku - Zverková, Soňa
Expanzia čínskych spoločností. Akvizície versus spoliehanie sa na vlastné značky a lokálne špecifiká. Úspešný výrobca domácich spotrebičov Haier. TCL - čínsky výrobca elektroniky a Alcatel. Lenovo a jeho spojenie s IBM. Čínske značky podľa hodnoty v r. 2004. Trhové podiely výrobcov počítačov vo svete (1.štvrťrok 2005).