Odhad pravdepodobnostného rozdelenia predikcie inflácie fan chart - grafická prezentácia - Oparty, Tomáš
Opis jednoduchého prístupu k odhadu rizika predikcie a spôsob prezentácie výsledkov so zameraním na infláciu. Prezentácia strednodobej predikcie inflácie spolu s možnými rizikami grafickým výstupom, znázorňujúcim odhad pravdepodobnostného rozdelenia jej predikcie, tzv. fan chart - vejárový graf. Metódy odhadu chyby predikcie. Empirický spôsob odhadu smerodajnej odchýlky pre fan chart predikcie inflácie v SR.