Úrokové sazby ČNB v českém právním řádu úvaha nad současným používaním úrokových sazeb České národní banky v českém právním řádu - Ossendorf, Vít
Používanie úrokových sadzieb v bankovej praxi Českej republiky. Úrokové sadzby ČNB v českom právnom poriadku. Medzi základné sadzby patrí diskontná sadzba, repo-sadzba a lombardná sadzba, ktoré vyhlasuje Česká národná banka. Príklad využitia diskontnej sadzby v súkromnom práve. Príklad konštrukcie súčasného použitia diskontnej sadzby v českých verejnoprávnych predpisoch. Analýza konštrukcie použitia diskontnej sadzby. Vzťahy úrokových sadzieb ako východisko pre návrh riešení.