Ekonometrické modelovanie pri malom počte pozorovaní - Lukáčik, Martin, 1974-
Pri tvorbe ekonometrických modelov ekonomiky Slovenska každý tvorca narazí na obmedzenie nízkeho počtu ročných údajov, ktoré sú k dispozícii. Prípady s malým počtom pozorovaní priniesli do ekonometrického modelovania experimentálne techniky typu Monte Carlo, ktorých obmedzenia vyplývajúce z nutnosti použitia normálneho rozdelenia zasa upriamujú pozornosť na metódu bootstrapping. Jej ponúkané širokospektrálne použitie a možnosti sú aktuálne predmetom výskumu aplikovanej ekonometrie.