Zhluková analýza a jej aplikácia na priemyselné podniky SR z hľadiska efektívnosti - Vojtková, Mária, 1966-
Použitie metód zhlukovej analýzy pre klasifikáciu priemyselných podnikov v najlepšom a najhoršom oddieli OKEČ. Dendrogram zlučovania podnikov podľa poradia pomocou Wardovej metódy pre najlepší a najhorší oddiel OKEČ spolu z hľadiska efektívnosti. Zhlukové priemery ukazovateľov efektívnosti spolu pre podniky v najlepšom a najhoršom oddieli OKEČ podľa zhlukov. Klasifikácia konkrétnych skupín podnikov môže viesť k hľadaniu riešenia na zlepšenie nepriaznivého vývoja sledovaných ukazovateľov.