Europeizace jako příčina rozporu ve Švédské sociálnědemokratické dělnické straně - původ nezdařeného referenda o evropské měně? - Tunkrová, Lucie
Vplyv európskej integrácie na domáce politické strany. Švédska sociálnodemokratická robotnícka strana (SAP) a otázka členstva v Európskej únii. Vnútrostranícka súťaž a rozčlenenie strany na dva tábory. Švédsky model sociálneho štátu. Otázka udržania neutrality Švédska. Švédsko v EÚ - neúspešné úsilie SAP o stmelenie strany. Odmietnutie eura v referende v septembri 2003. Reakcie na neúspech referenda.