Anglická škola a teorie mezinárodních vztahů: obsahový vesmír, akademický svět a kritiky přístupu - Hynek, Nikola
Teoretický prístup medzinárodných vzťahov známy ako anglická škola. Obsahová náplň anglickej školy. Tri základné koncepty anglickej školy: medzinárodný systém, medzinárodná spoločnosť a svetová spoločnosť. Anglická škola ako akademický fenomén. Kritika anglickej školy.