Vzťah medzi rodmi nie je nemenný - Vranová, Zuzana
Rovnoprávnosť žien a mužov kladne ovplyvňuje vývoj rodiny i spoločnosti. Rodinná politika je v každej krajine priesečníkom viacerých politík, realizovaných na rôznych úrovniach verejnej správy. Autorka približuje rodinu z pohľadu rodovej politiky a rodovej rovnosti a vysvetľuje význam základných pojmov z tejto oblasti. Existujúce bariéry. Diskriminovaní sú aj muži. Neplatená práca v domácnosti a jej rozdelenie medzi mužom a ženou.