Land market development in the Czech Republic - Vrbová, Eliška
Trh s pôdou v Českej republike na vzorke 24 okresov. Prevažuje predaj malých pozemkov do 1 ha, kupovaných na nepoľnohospodárske účely. Trh s pôdou nie je príliš rozvinutý, ale v posledných rokoch narastá objem predaja. Pri porovnaní s cenami pôdy v západných krajinách EÚ sú trhové ceny pôdy v ČR nízke.