1000 slov o hodnotách a kultúre
Známi, verejne činní pracovníci z rôznych oblastí spoločenského života vydali v máji 2005 vyhlásenie, ktorým poukazujú na súčasný stav kultúry, na dôsledky ignorácie tradičných hodnôt. Vyhlásenie je adresované širokej verejnosti. Význam kultúry. Pohŕdanie kultúrou. Kultúra spája. Za stav kultúry je zodpovedný každý z nás. Dajme najavo, že kultúru potrebujeme.