Ropa naša najdrahšia - Baláž, Vladimír
Ceny ropy ako najsledovanejší indikátor svetovej ekonomiky. Ako sa vyvíjali ceny ropy. Vysoká volatilita. Ceny palív sa premietajú do všetkých oblastí života. Spotreba verzus úspory, ako bude rásť spotreba a ceny ropy. Spotreba ropy v kg na jednotku HDP, 1971-2004. Citlivosť na veľké nárasty cien. Hlavní spotrebitelia a producenti ropy na svete v roku 2003.