Výkonnosť slovenskej ekonomiky
Ekonomický rast Slovenska sa v posledných rokoch vyvíjal najdynamickejšie spomedzi krajín strednej Európy a dosahoval niekoľkonásobne vyššie prírastky ako rast krajín EÚ.. Roky 2003, 2004 boli v znamení reforiem - na trhu práce, v sociálnom zabezpečení, zdravotníctve, vo verejných financiách, verejnej správe, zavedenie jednotnej dane z príjmu, jednotnej sadzby DPH, zavádzanie nového dôchodkového systému. Nevyhnutnosť reformných krokov v školstve. Narastanie spotreby. Zdroje rastu HDP. Bilancia obchodu. Význam zahraničných trhov pre Slovensko.