Zástanca radikálnych nekonvenčných reforiem - Reich, Róbert
Krátky životopis a dielo švédskeho ekonóma, profesora na Štokholmskej univerzite, Gunnara Karla Myrdala (1898-1987). Nositeľ Nobelovej ceny za ekonómiu v r.1974. Kritik sofistikovanej matematickej ekonómie. Zástanca nekonvenčných a radikálnych reforiem. Výskum rozvojových krajín - spoliehanie sa na vlastné sily. Zdôvodnenie štátnych zásahov.