Bohatí odpustia dlh chudobným
Ministri financií krajín G8 sa v júni 2005 dohodli na odpustení dlhu 18 chudobným krajinám v Afrike a Latinskej Amerike. Výška odpustených dlhov predstavuje 40 miliárd dolárov. Výsledok rozhodnutia predstavuje "novú dohodu medzi bohatými a chudobnými vo svete". V júli 2005 budú rokovania na vrcholnej schôdzke G8, kde na programe rokovaní bude zvýšenie rozvojovej pomoci a otázka zdrojov jeho financovania. OSN presadzuje zdvojnásobenie pomoci, aby sa do roku 2015 podarilo znížiť chudobu na polovicu.