Účtovná analýza firmy pre účely jej hodnotenia - Jablonka, Michal
Účtovné dáta tvoria základný vstup pro ohodnocovaní podnikov či už metódou peňažných tokov alebo aj pomocou iných prístupov. Príspevok poukazuje na aktuálne problémy a spôsoby ich riešenia v súvislosti s použitím účtovnej závierky slovenského štatutárneho účtovníctva pre potrebu ohodnotenia podniku. Mnohé z týchto postupov sa dajú aplikovať aj pri posudzovaní finančnej výkonnosti firiem pre iné účely ako je ich ohodnotenie. Identifikovanie možných skreslení účtovných dát v štatutárnych výkazoch a poskytnutie návodu, ako účtovné dáta upraviť a interpretovať pre účely určenia hodnoty vlastného imania prostredníctvom metódy diskontovania voľných peňažných tokov (free cash flow).